Hirdetés

A nők és férfiak egyenlő bánásmódjáról a foglalkoztatásban

Kattints a bérkérdőívre, utat vagy pénzt nyersz!


A 2002/73/EC irányelv  "A nők és férfiak egyenlő bánásmódjáról a foglalkoztatásban"


2008. november 27-én a Bizottság a női  foglalkoztatást illető diszkriminációval kapcsolatosan küldte el un. indokolt véleményét annak a hat tagállamnak, amely nem teljesítette megfelelően a címben szereplő irányelvet. Ausztria, Litvánia, Szlovénia, Magyarország, Olaszország és Málta két hónapot kapott a válaszadásra. Ha ezt elmulasztják vagy a válasz nem kielégítő, akkor a Bizottság az Európai Bíróság elé citálhatja őket. A fő problémák között megtaláljuk a közvetlen és közvetett diszkriminációt, a nőknek az anyasági szabadsággal járó jogait és az esélyegyenlőségi testületek működését.

Az év elején a Bizottság még 22 országnak küldött el egy formális levelet (Ausztria, Ciprus, Csehország, Németország, Dánia, Észtország, Görörgország, Finnország, Franciaország, Magyarország, Írország, Olaszország, Litvánia, Lettország, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Svédország, Szlovénia, Szlovákia és Nagy-Britannia). A Cíprus és Görögország elleni eljárást már irattárba helyezték. 2008 júniusában hasonló véleményt küldtek Finnországnak és Észországnak. Az elemzés még folyamatban van a többi országot illetően.

A Bizottság jövőre készít jelentést az irányelv alkalmazását illetően, ahogy ezt a törvény előírja.

2008. 11. 27.

Forrás

loading...
Hirdetés

Images

Hirdetés
Hirdetés
Loading...
<!-- /15944428/Berbarometer.hu/Berbarometer.hu_Inarticle_Video --> <div id='div-gpt-ad-1604915830963-0'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1604915830963-0'); }); </script> </div>