Solliciteren

Onderzoek toont aan dat vrouwen veel minder spontaan solliciteren voor een functie dan mannen. Zij zien zichzelf niet al te makkelijk een nieuwe job met nieuwe jobinhoud opnemen terwijl mannen dat veel sneller doen.
Vrouwenloonwijzertip: Durf spontaan te solliciteren voor een job. Je komt als gemotiveerd over. Dat helpt zeker bij een sollicitatie. Daarenboven is de spontane sollicitatie een goede manier om in de aandacht te komen.


Vrouwen zien in een vacature ook snel alle zaken die ze (nog) niet kunnen als een probleem, terwijl mannen dit meer als een uitdaging of als ‘dit leer ik onderweg wel’ zien.
Vrouwenloonwijzertip: Je kan niet alles vanaf het begin. Het is normaal dat je een aantal zaken maar al doende leert. Dat is voor vrouwen en mannen hetzelfde.

 

Je ziet, de stap naar een sollicitatie is al snel gezet. In de ACV-Vokans vzw brochure 'Mik op een job' vind je heel veel tips voor het vinden van een job, waaronder het schrijven van een sollicitatiebrief en hoe voer je een goed sollicitatiegesprek. 

loading...
 
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Loading...
<!-- /15944428/loonwijzer.be/loonwijzer.be_Inarticle_Video --> <div id='div-gpt-ad-1604915830963-0'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1604915830963-0'); }); </script> </div>