Gemeenten

Vlissingen: ideeën voor een carrièreswitch

Bij de gemeente Vlissingen (350 werknemers) liep het project ‘Talent vergrijst niet’ in 2006 en 2007. Met logo, posters en een website. Na een startbijeenkomst voor alle medewerkers kregen de 45-plussers een uitnodiging voor een kortdurende training gericht op nadenken over de eigen carrière. Zeven werknemers besloten aansluitend daarop een stage of coachingstraject te volgen, onder meer:

  • Helpdeskmedewerker Ina Rijnberg (53) liep vier maanden stage op de afdeling publiekszaken van de gemeente Vlissingen. Ze wil nu overstappen naar die afdeling.
  • Jenny Kelholt (53) kijkt of ze na 34 jaar haar kantoorbaan vaarwel kan zeggen en kan beginnen met een opleiding tot fysiotherapeut.
  • Beleidsambtenaar Kees Catsman (53) oriënteert zich op een baan als begeleider in reïntegratieprojecten.


Zuidoost-Brabant: gezamenlijk mobiliteitsbureau

Met plezier blijven werken? Verandering van functie of werkomgeving kan heel belangrijk zijn. Maar in kleine gemeenten zijn maar beperkte mogelijkheden. Zeven gemeenten in Zuidoost-Brabant hebben daarom een gezamenlijk mobiliteits- of loopbaanbureau opgezet.

De activiteiten spitsen zich momenteel toe op uitwisseling van opleidingsplannen, gezamenlijke detacheringsovereenkomsten, gezamenlijk traineeschap en een interne vacaturebank. Een kandidatenbank en het kennismanagement zijn in ontwikkeling. Ook andere gemeenten in de regio overwegen om zich aan te sluiten.

Vergelijk je Salaris

loading...

Tips voor 55-plus en 45-plus:

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>