Hoe lang moet je pauze duren?

Check hier hoe lang je pauze tijdens je werk moet duren volgens de wet.

Over pauzes is de wet kort en duidelijk. Als je een bepaalde tijd hebt gewerkt, heb je recht op pauze. Ook is er precies omschreven hoeveel pauze je minimaal moet krijgen. De wet bepaalt niet dat de pauze doorbetaald moet worden.

Werk je op een dag langder dan vijfenhalf uur, dan heb je recht op een pauze van een half uur na vijfenhalf uur. Je mag niet van dit recht afzien. Als je langer dan tien uur op een dag werkt, dan wordt dat drie kwartier. Dit mag worden opgesplitst in drie keer een kwartier.

 

Als er een overlegregeling is

Zijn er op je werk afspraken met je werkgever over werktijden, dan gelden de regels die hierbij zijn opgesteld. De enige minimumeis is dat je na vijfenhalf uur recht hebt op een pauze van een half uur. Deze mag je werkgever opsplitsen in twee pauzes van een kwartier.

 

In ploegendienst

Werk je in ploegendienst en moet je wachten op de volgende ploeg, dan mag daarvoor je pauze een enkele keer met een kwartier verkort worden. Deze regeling is opgenomen in de uitzonderingen op de werktijdenwet.

 

Vergelijk je salaris

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>