Cursus Communicatietechnieken

Communicatie is de uitwisseling van informatie, het overbrengen én ontvangen van boodschappen. Mensen kunnen mondeling en schriftelijk communiceren, maar de communicatietechniek richt zich meestal op de mondelinge communicatie. Voor telefonisch communiceren zijn andere technieken belangrijk dan voor communicatie face to face. Mensen die oog in oog met elkaar staan, wisselen behalve verbale informatie ook non-verbale informatie uit (zoals intonatie, mimiek en lichaamstaal). Controle over non-verbale aspecten van de communicatie kunt u vergroten door bewustwording en het oefenen van gewenst gedrag. U kunt zo de signalen die u afgeeft leren beheersen.

Bij het trainen van verbale vaardigheden gaat het niet alleen om spreken, maar ook om leren luisteren. Stelt u de juiste vragen en luistert u echt naar het antwoord? Als u spreekt, doseert u dan de overdracht goed en houdt u rekening met wat de ander wel of niet weet? 

Overzicht Cursussen Communicatietechnieken:

Meer cursussen Communicatietechnieken bekijken?

Niet de cursus gevonden die je nodig hebt? Bekijk dan op Springest het overzicht van cursussen Communicatietechnieken.

overzicht, je vindt er meer dan 40! Je kunt op Springest direct meer informatie aanvragen in de vorm van een brochure. Of je kunt een vraag stellen aan een van de aanbieders van assertiviteitscursussen.

 

Alle Communicatie cursussen »
loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>