Cursus Financieel Beleid & Management:

Financieel management is onderhevig aan een budgetcyclus. Ieder financieel jaar kent een start up en een afronding. Maar een financieel manager doet meer dan budgetteren. De waarde creatie wordt gemonitord en zo nodig bijgesteld. De onderneming begeeft zich met kapitaal op de vermogensmarkt. De CFO (Chief Financial Officer) is verantwoordelijk voor de financiële structuur van het bedrijf met kapitaal en investering, kosten / baten en winstmarge. Behalve het behalen van een goede winst heeft de financieel manager ook tot taak te zorgen voor een gezond financieel beleid over de hele linie van de organisatie.

Dit beleid is gelinkt aan de schatkist. De schatkist van een onderneming wordt ook wel treasury genoemd. Het financieel beleid omvat dus zowel het kapitaal (in de vorm van aandelen, vastgoed en reserves) als de liquide middelen. De volatiliteit bepaalt hoe de waarde van de onderneming fluctueert. Een goed beleid reageert zonder vertraging op de fluctuerende financiële markt.

Niet gevonden waar je naar zocht?

Nog niet de juiste Financieel Management & Beleid cursus gevonden? Kijk dan eens in het volledige overzicht voor deze cursussen bij jou in de buurt.
Vraag via Springest ook direct informatie aan, of klik door naar de website van de partij die de cursus aanbiedt.

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>