Zo gebruik je LinkedIn om een baan te vinden

Het platform LinkedIn is vandaag de dag een goede manier om een baan te vinden. Het sociale netwerk telt meer dan 470 miljoen gebruikers en is jouw persoonlijke visitekaartje. Om optimaal gebruik te kunnen maken van LinkedIn, vind je hier de antwoorden op al je vragen. Doe er je voordeel mee! Zo leidt jouw LinkedIn-profiel tot de juiste connecties en de baan die je voor ogen hebt.

Wat kan ik in mijn titel vermelden?

Neem hier het profiel van je cv over. Een profiel wat in enkele beeldende zinnen weergeeft welke oplossing jij bent op de arbeidsmarkt. Gebruik hier ook zoekwoorden waarop je gevonden zou willen worden door recruiters.

Hoe kan ik gevonden worden voor werk in een andere regio?

In je profiel kun je de regio waar je actief bent wijzigen naar de regio waarin je wenst te werken. Op deze manier zal je gevonden worden wanneer recruiters zoeken naar mensen met jouw expertise in die regio.

Is het erg als iemand een melding krijgt dat ik zijn of haar profiel heb bezocht?

Nee, dit is juist een positief teken van interesse. Nederlanders kijken wereldwijd gemiddeld het vaakst naar wie ons profiel bekeken heeft. Wij vinden dit dus ontzettend interessant.

Waarom word ik toegevoegd door mensen die ik helemaal niet ken?

Vaak zijn dit L.I.O.N.S., oftewel 'LinkedIn Open Networkers'. Dit zijn gebruikers die erop gefocust zijn een zo groot mogelijk netwerk te creëren. Daarom voegen zw vrijwel iedereen toe. Je kunt je afvragen of dit een goede strategie is. Het is natuurlijk goed om veel connecties te hebben, maar ook belangrijk dat deze waardevol zijn. Check daarom eerst het profiel van L.I.O.N.S voordat je hun uitnodiging accepteert.

Zijn LinkedIn-groepen de moeite waard?

Ja, zeker. Er zijn verschillende groepen op LinkedIn waar interessante discussies worden gevoerd of gebruikers elkaar vinden voor bepaalde klussen. Deze groepen zijn een goede manier om mensen te vinden met dezelfde interesses, jezelf te verkopen of onderzoek te doen voor een specifieke case. Je kunt lid worden van maximaal 100 groepen.

Is het mogelijk om de gegevens van mijn connecties te downloaden?

Ja, het is mogelijk om data te exporteren van jouw connecties. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je veel mensen tegelijkertijd een e-mail wilt sturen. De data bestaat uit de naam, het e-mailadres, de huidige werkzaamheden en de positie van de connecties.

Hoe kom ik aan referenties?

Deze kun je aan je ex-leidinggevende vragen. Stuur ze eerst een persoonlijk bericht en verzend daarna pas een officiële LinkedIn uitnodiging. Het is aan te raden om dit te doen aangezien recruiters ook zoeken op termen in referenties. Voor een financiële functie zou bijvoorbeeld een zoekwoord “accuraat” kunnen zijn. Vraag je referent dus om specifieke woorden te gebruiken in de referentie die passen in jouw branche.

Is het te adviseren om een meertalig profiel te hebben?

Als je zaken doet over de grens of bij een internationaal bedrijf werkt is het verstandig om je profiel in verschillende talen op te stellen. Bezoekers krijgen dan automatisch het profiel te zien dat aansluit bij hun eigen taal. Op deze manier voorkom je dat ze meteen wegklikken.

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Sollicitego

Maak de kans op jouw ideale baan nog groter

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>