Meest gevraagde banen

De meest gevraagde beroepen in Nederland en per regio (Noord-Nederland, Oost-Nederland, West-Nederland en Zuid-Nederland) vind je op Loonwijzer. Waarvoor nu de meeste vacatures openstaan? Timmerlieden, bouwelektriciëns, loodgieters, softwareontwikkelaars, lassers en snijders, leidinggevende functies op financieel gebied en technisch tekenaars. Doe er je voordeel mee!

Meest gevraagde beroepen in Nederland

Wist je dat in Nederland de vraag naar timmerlieden het grootst is? De European Employment Services (EURES) kijken elk kwartaal naar de vacatures in alle EU-landen, om te bepalen welke beroepen het hardst nodig zijn. Voor Nederland staan bouwelektriciëns op plek 2; loodgieters completeren de top 3. Wil je je laten omscholen of een opleiding doen, dan is dit waardevolle informatie om te hebben.

Weten wat het werk inhoudt en hoeveel het verdient? Klik op het beroep om naar de bijbehorende overzicht met lonen, cursussen en vacatures te gaan.

Bron: European Employment Services

Meest gevraagde beroepen per regio

De Europese Unie splitst de vacatures ook uit per regio. Zo is er in Noord-Nederland vooral vraag naar softwareontwikkelaars en staan in Oost-Nederland de meeste vacatures open voor lassers en snijders. In de Randstad en Zeeland wordt het meest gezocht naar leidinggevenden op financieel gebied en in het zuiden zijn technisch tekenaars het meest in trek.

Provincie Beroep
Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) 1. Softwareontwikkelaars
  2. Werktuigbouwkundig ingenieurs
  3. Secretariaatsmedewerkers, algemeen
Oost-Nederland (Gelderland, Overijssel, Flevoland) 1. Lassers en snijders
  2. Schilders e.d.
  3. Betonwerkers, betonafwerkers e.d.
West-Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland) 1. Leidinggevende functies op financieel gebied
  2. Maatschappelijk werkers en counselors
  3. Lassers en snijders
Zuid-Nederland (Noord-Brabant, Limburg) 1. Technisch tekenaars
  2. Elektronica-ingenieurs
  3. Leidinggevende functies in de industrie

Bron: European Employment Services

Vergelijk je salaris

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>