Slimme sociale verbeteringen in Platformbedrijven

Hogaru - Colombia - Schoonmakers krijgen een platform en behoorlijk werk

Type innovatie

Met het digitale platform van Hogaru kunnen klanten schoonmaak- en cafetariadiensten contracteren op datum en met de gewenste frequentie, gemakkelijk hun reserveringen beheren en betalen en de schoonmaakprofessionals kwalificeren die het werk doen. Evenzo verzekert Hogaru haar klanten dat alle schoonmaakprofessionals die in hun bedrijf worden aangenomen een goed salaris en alle wettelijke sociale voorzieningen krijgen, in overeenstemming met alle vereisten van de Colombiaanse wetgeving.2 Sinds haar oprichting richt Hogaru zich op het formaliseren van huishoudelijk werk in Colombia, en heeft inmiddels al 560 directe banen opgeleverd. (Wikipedia)

voordelen voor de werkende

Een platform voor schoonmakers met de flexibiliteit van de gig-economie, plus een eerlijk salaris en wettelijke sociale voorzieningen

Website

https://www.hogaru.com/hogares/apporta

HYR - USA/New York - Overdraagbare werkervaringspunten voor platform werkers

Type innovatie

Hyr is een mobiel app-gebaseerd personeelsplatform dat verkopers direct verbinding laat leggen met bekwame en ervaren gig-werkers om diensten op uurbasis te vervullen. Voor Hyr's pro's biedt ons volledig mobiele platform aan getalenteerde, gedreven werknemers de optie om hun uren te kiezen en in een mum van tijd opdrachten te verwerven. We spelen in op toenemende onvrede onder de jongere generatie, die tijd belangrijker vindt dan geld en meer waarde hecht aan ervaring dan aan materiele zaken. De Bucket List Generation, die wordt gedefinieerd door waarvoor je werkt, niet waar je werkt. We zijn ook van mening dat deze werknemers meer verdienen, dus hebben we voordelen gecreëerd die overdraagbaar zijn - UPoints genaamd.

voordelen voor de werkende

Overdraagbare werkervaringspunten

Website

https://hyr.work/

LevelUp - Platforms die gratis cursussen bieden

Type innovatie

De # 1 online school voor onafhankelijke werknemers Als je voor een van hun partners (Malt, Deliveroo, Uber) werkt, heb je gratis toegang tot al hun certificerende cursussen. 300 gratis cursussen, 12 modules specifiek om aan de behoeften van onafhankelijke werknemers te voldoen. Behaal certificaten, ontwikkel nieuwe professionele vaardigheden.

voordelen voor de werkende

Uber, Malt, Deliveroo Workers: gratis cursussen, beroepstraining

Website

https://levelup.openclassrooms.com/en/index.html

Fiverr Elevate - Alle informatie die je nodig hebt om je eigen zaak te runnen

Type innovatie

een online academie met alles wat je nodig hebt om je bedrijf of freelance carrière te starten; Fiverr Elevate komt met aanbiedingen en inzichten. Voorbeelden: info over pensioen; tools om tijd te besparen en betaald te worden; beheer van inkomen; hoe de juiste zorgverzekering te vinden; belastingen; juridische vorming

voordelen voor de werkende

beroepstraining; wegwijs maken op juridisch en financieel gebied

Website

https://elevate.fiverr.com/

Hilfr - Denmark - Een CAO voor platformwerk

Type innovatie

Hilfr.dk heeft een collectieve overeenkomst gesloten met 3F, een Deense vakbond. Door de cao kunnen mensen die veel via het platform werken bij Hilfr.dk terecht.

voordelen voor de werkende

correcte belastingbetalingen, goed uurloon en behoorlijke arbeidsvoorwaarden.

Basisprofiel: freelancers stellen hun eigen uurtarief vast; zowel freelancerals klant zijn verzekerd. freelancer is verplicht belastingaangifte te doen. Klanten hebben het individuele CPR-nummer (persoonlijk identificatienummer) van freelancer nodig om het Deense servicefradrag (een belastingaftrekregeling) te krijgen. Een freelance Hilfr is vrij om te kiezen om als Super Hilfr in dienst te treden.

Superprofiel: Freelancers zijn in dienst van Hilfr ApS. Het minimum salaris is 141,21 DKK / uur, maar de Hilfr (freelance) kan ervoor kiezen om het salaris te verhogen. De Hilfr krijgt pensioen, vakantiegeld en ziektekostenverzekering. Zowel Hilfr als de klant zijn verzekerd door Tryg. Hilfr.dk doet de belastingaangifte direct bij de belastingdienst = gegarandeerde correcte belastingbetalingen. Klanten kunnen het Hilfr ApS CVR-nummer gebruiken voor het Deense servicefradrag (een belastingaftrekregeling). Super Hilfrs hebben doorgaans uitgebreide schoonmaakervaring via Hilfr of andere schoonmaakbedrijven.

Website

https://hilfr.dk/om-super-hilfrs

Samasource - USA/ Los Angeles - werk voor mensen over de hele wereld

Type innovatie

Samasource heeft werknemers met lage inkomens in ontwikkelingslanden in dienst die gegevens classificeren, naast ander technisch werk. De missie van Samasource is om de kansen voor individuen met een laag inkomen uit te breiden via de digitale economie. (Wikipedia) Sinds september 2017 heeft Samasource [10] 8.697 werknemers in dienst. Het programma heeft momenteel meer dan 600 werknemers in dienst in India, Kenia, Oeganda en Haïti. (Wikipedia)

voordelen voor de werkende

Samasource leidt werkenden op in basis computervaardigheden en betaalt een lokaal leefbaar loon. Daarnaast biedt Samasource gezondheids- en welzijnsonderwijs, ontwikkeling van professionele vaardigheden, een studiebeursprogramma om permanente educatie te ondersteunen en een programma met microkredieten en mentorschap voor aspirant-ondernemers. Enkele klanten van Samasource zijn Walmart, Google, General Motors en Microsoft. (Wikipedia)

Website

https://www.samasource.com/

Isahit - en geeft autonomie aan vrouwelijke werknemers

Type innovatie

Frans Impact Sourcing-platform dat sociaal verantwoorde digitale microtaken biedt in Afrika, Azië en Zuid-Amerika

voordelen voor de werkende

Isahit heeft werknemers in dienst, vooral vrouwen, in lage-inkomenslanden en traint hen ook in digitale en organisatorische vaardigheden om autonomie te verwerven

Website

https://isahit.com/en/

Sesam - biedt voordelen voor freelancers

Type innovatie

Om het leven van freelancers gemakkelijker te maken, lanceren Malt, Qonto en Alan Sesame. Voor het eerst komen drie spelers op de freelancemarkt samen om u aanbiedingen te doen die uw bedrijf beveiligen, beschermen en uw bedrijf versnellen.

voordelen voor de werkende

Freelancers krijgen kansen en kortingen aangeboden om hun beroepsleven gemakkelijker te maken

Website

https://sesamefreelance.fr/

Cabify & InterAmerican Development Bank - waardoor chauffeurs gemakkelijk kunnen sparen voor pensionering en noodsituaties

Type innovatie

Het IDB Retirement Savings Laboratory biedt Cabify-chauffeurs een noodspaarplan aan (met als doel dit later om te zetten in een langetermijnspaarplan) via dezelfde applicatie die ze gebruiken om te werken, waardoor ze ook kunnen sparen voor hun pensioen.

voordelen voor de werkende

Op een gemakkelijke manier sparen voor pensioen en noodgevallen

Website

https://blogs.iadb.org/trabajo/es/como-aprovechar-las-oportunidades-que-brinda-la-economia-gig-para-fomentar-el-ahorro/

RideAlto - Voordelen en geen kosten meer voor chauffeurs

Type innovatie

Betaald verlofprogramma - Wekelijkse bonussen beschikbaar. Compensatie: niet meer jagen op optredens. Chauffeurs worden betaald en gemiddeld $ 13- $ 15 / uur. Ze hebben een betaald verlofprogramma en voordelen voor voltijdse werknemers.

Geen kosten meer: Alto biedt late SUV's. Ze dekken alle gas- en onderhoudskosten.

Een paar vereisten: chauffeurs zijn minstens 21 jaar oud, technisch onderlegd, met een Texas rijbewijs en een schone staat van dienst. "

voordelen voor de werkende

Geen autokosten

Betaald verlofprogramma - Wekelijkse bonussen beschikbaar.

Chauffeurs worden betaald en gemiddeld $ 13- $ 15 / uur. Ze hebben een betaald verlofprogramma en voordelen zoals voltijdse werknemers.

Geen kosten meer: Ze dekken alle gas- en onderhoudskosten.

Een paar vereisten: chauffeurs zijn minstens 21 jaar oud, technisch onderlegd, met een Texas rijbewijs en een schone staat van dienst.

Website

https://www.ridealto.com/

Heru - Vereenvoudigde toegang tot voordelen voor Gig-werknemers

Type innovatie

Vereenvoudigde toegang tot draagbare voordelen voor gig-werknemers in Mexico. Missie: de arbeidsomstandigheden van zelfstandige werknemers verbeteren door via technologie diensten en voordelen te ontwikkelen die aansluiten bij hun behoeften en levensstijl.

voordelen voor de werkende

"Las Heru Casas" : ruimtes die speciaal zijn ontworpen voor automobilisten waar ze naar de toilet kunnen gaan, hydrateren, hun mobiele telefoon kunnen opladen, verbinding kunnen maken met wifi of met andere leden van de Heru-gemeenschap of gewoon op een comfortabele en veilige plek kunnen wachten op uw volgende klus.

Samenwerking met de beste verzekeraars in Mexico om chauffeurs toegang tot verzekeringen te bieden.

Komt binnenkort! Met de Heru-app toegang hebben tot de real-time locatie van Heru Casas en daar mee tot relevante producten inclusief verzekerings producten. Ook kunnen credits worden gebruikt voor scholing.

Website

https://somosheru.com/

Dumpling - word een echte eigenaar van een klein bedrijf

Type innovatie

een in Seattle gevestigde startup die oorspronkelijk in 2018 werd gelanceerd om een alternatief te creëren voor bezorgdiensten op aanvraag, zoals Instacart.

voordelen voor de werkende

Werknemers die het platform van Dumpling gebruiken, zijn in feite eigenaren van kleine bedrijven. Dumpling deelt informatie met werknemers over het opzetten van een eenmanszaak en biedt een reeks tools aan, waaronder een gepersonaliseerde website, bedrijfscoaching en een vooraf gefinancierde creditcard om winkelbestellingen, om hen te helpen hun eigen bedrijf te runnen. Drive-werknemers, die hun eigen prijzen bepalen, moeten rechtstreeks bij klanten een klantenbestand opbouwen. Chauffeurs krijgen een unieke ID-code toegewezen, die ze aan potentiële rijders kunnen geven. Als een klant een rit wil boeken via Drive, gaat hij naar de app, voert de code in en vraagt een rit rechtstreeks bij een specifieke bestuurder. Op Dumpling Grocery kunnen consumenten zoeken naar werknemers in de buurt met een postcode en deze functie wordt aan Drive toegevoegd naarmate meer werknemers zich aanmelden.

Website

https://drive.dumpling.us/

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>