Gangbare uurtarieven in verschillende branches

Welk tarief kun je als zzp-er in rekening brengen? Voor een aantal beroepen vind je hier een overzicht van tarieven en zaken die meespelen bij de tariefvorming.

Welk tarief kun je als zelfstandige in rekening brengen? Je zult je sterk laten leiden door wat in jouw branche de gangbare tarieven zijn. Voor een aantal beroepen vind je hier een overzicht van tarieven en andere zaken die meespelen bij de tariefvorming.

Zit je beroep er niet bij? Dan kun je tarief schatten aan de hand van een berekening:

Zelfstandigen check

Om inzicht te krijgen in tarieven van zzp'ers per sector en beroep heeft Eigenbaaswijzer een online Zelfstandigen Enquête ontwikkeld. Zelfstandigen wordt gevraagd naar hun uurtarief, kosten, werkervaring en het effect van de economische crisis op het uurtarief.

Dit geeft je als zzp'er de kans volledig anoniem alles te vertellen over je omzet en winst, kosten en het effect van de economische crisis op het uurtarief en de werkdruk. In de enquête geeft kun je een keuze maken uit zo'n 2500 beroepen. De meest ingevulde beroepen krijgen een plek in ons overzicht met uurtarieven.

Vul de Zelfstandgen Enquête in!

Tariefcheck

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>