Loonwijzer wint Living Wage Innovating Challenge (18-9-2014)

31 dec. 1969 - De Living-Wage (Leefbaar Loon) benadering van Loonwijzer kreeg de meeste stemmen in de Living Wage Innovating Challenge, ingesteld door C&A Foundation en Hiil.
De Living-Wage (Leefbaar Loon) benadering van Loonwijzer heeft de meeste stemmen gekregen in de Living Wage Innovating Challenge, ingesteld door C&A Foundation en Hiil.  Met de meeste stemmen voor de Living Wage Innovating Challenge is Loonwijzer kanshebber om de Innovating Justice Award te winnen.
 
Een wereldwijde standaard voor Living Wage is gewenst en ook mogelijk. Loonwijzer heeft een Living-Wage-tool ontwikkeld die realistische onderhandelingen over leefbare lonen mogelijk maakt. De tool is bruikbaar in alle 80 landen waar Loonwijzer werkzaam is. Dit geldt ook voor landen met een forse kleding- en textiel industrie, zoals El Salvador, Honduras, Bangladesh, Cambodja, India en Pakistan. 
 
Loonwijzer werkt in elk land op eenzelfde manier, d.w.z. met websites en daarachter dezelfde standaarden, software en technische ondersteuning. Elke website presenteert vergelijkbare enquêtes, daarbij inbegrepen een vragenlijst over de kosten van levensonderhoud in een land, sector of regio daarbinnen. De data die deze opleveren wordt gebruikt om Living Wages of te wel actuele Leefbare Lonen te berekenen. Die houden rekening met voedselpakket en – voorkeuren, basisbehoefte aan calorieën, woonlasten, transportkosten, zorgverzekering en type huishouden. Het actuele prijspeil komt erin tot uitdrukking en wordt maandelijks bijgesteld. Bovendien worden de berekening gedaan volgens internationale standaarden, die de uitkomsten over grenzen heen vergelijkbaar maken
 
Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer:"Ik wil iedereen bedanken die ons heeft gesteund. We hebben 2540 stemmen dankzij onze wereldwijde partners van Loonwijzer, zoals Linkedin, Monster, de Universiteit van Amsterdam en dankzij de stemmen van de nationale en internationale Linkedin, Facebook, Twitter en andere sociale media netwerken wereldwijd. En niet te vergeten natuurlijk alle bezoekers van de Loonwijzer-sites, zoals de VS, India, Kenia en vele anderen. Dank jullie wel allemaal."
 
Volgende stappen: 
22 september 2014: aankondiging top 3 met meeste stemmen in de LIving Wage Innovating Challenge
29 september 2014: aankondiging 'wildcards' top 3
26 november  2014: bekendmaking winnaar Innovating Justice Award
 
De Innovating Justice Award is bedoeld om innovaties te ontdekken, te ondersteunen, te verbeteren en verder te verspreiden. Het HiiL netwerk is instrumenteel in de promotie van de bekroonde ideeën. 
 
In november 2014 worden de winnaars van de Innovating Justice Awards bekend gemaakt tijdens het Innovating Justice Forum in het Vredespaleis in Den Haag.
loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>