Loonwijzer-nieuws

Eerste exemplaar Arbeidsrechtindex 2020 van Stichting Loonwijzer overhandigd aan Mirjam de Blécourt, topadvocaat en senator (30-09-2020)

AMSTERDAM, 30 september – Topadvocaat Mirjam de Blécourt van het internationale advocatenkantoor Baker McKenzie en lid van de Eerste Kamer, ontving vandaag de nieuwe Arbeidsrechtindex 2020 uit handen van Paulien Osse, directeur van Stichting Loonwijzer/WageIndicator Foundation. De formele aanbieding gebeurde in kleine kring op het Amsterdamse kantoor van het gerenommeerde advocatenkantoor. Tegelijkertijd is de Index in 115 landen online gegaan.

Nederlanders werken meer thuis dan Duitsers en Belgen (19-05-2020)

Wordt Nederland de nieuwe Europees kampioen thuiswerken? 43 procent van de ondervraagden werkt momenteel vanuit huis, blijkt uit Loonwijzers onderzoek naar werk en privé tijdens de coronacrisis. Dat is meer dan in onze buurlanden: in Duitsland werkt 28 procent vanuit huis, in België 26 procent.

Wijzer over je loon: verlof ingetrokken, hoe werkt dat? (19-03-2020) Wijzer over je loon: verlof ingetrokken, hoe werkt dat? (19-03-2020)

Regelmatig beantwoorden we een vraag van onze bezoekers. Deze keer, de vierde in een speciale reeks rond de coronacrisis: 'Ik werk in een ziekenhuis en had al een tijdje geleden een paar vrije dagen opgenomen voor deze maand. Nu zijn alle verloven ingetrokken en moet ik toch werken. Hoe werkt dat?'

Wijzer over je loon: recht op 13e maand als uitzendkracht? (24-12-2019)

Regelmatig beantwoorden we een vraag van onze bezoekers. Deze keer: 'Ik werk als uitzendkracht in een ziekenhuis. Mijn salaris is aangepast nadat mijn collega's een nieuwe ziekenhuis-cao kregen, ook al val ik zelf onder de NBBU-cao voor uitzendkrachten. Nu krijgen mijn collega's volgens hun cao een 13e maand uitgekeerd, maar die krijg ik dan weer niet. Heb ik hier geen recht op volgens de Algemene wet gelijke behandeling?'

Hoger nettoloon werknemers en meer rechten flexwerkers in 2020 (16-12-2019)

Alle werknemers houden netto meer over, bij ontslag krijg je direct een transitievergoeding en partners met een pasgeboren kind kunnen tot 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Dat zijn een paar van de grootste veranderingen voor werknemers en andere werkenden in 2020, allemaal te vinden bij Loonwijzer.

Loonwijzer kritisch op minimumtarief zzp'ers en zelfstandigenverklaring (09-12-2019)

Met het invoeren van een minimumtarief voor zelfstandigen en een zelfstandigenverklaring wil kabinet-Rutte III schijnzelfstandigheid tegengaan en de arbeidsrelatie tussen zzp'ers en opdrachtgevers verduidelijken. Stichting Loonwijzer is uitermate kritisch over dit wetsvoorstel en heeft dit duidelijk gemaakt in een reactie op de internetconsultatie.

Wijzer over je loon: vanwaar dat onderscheid in gender? (21-11-2019)

Regelmatig beantwoorden we een vraag van onze bezoekers. Deze keer: 'Ik vraag me af waarom Loonwijzer ons verplicht om in te vullen of wij man of vrouw zijn. Dit zou geen rol mogen spelen in ons salaris. Jullie zijn voor werknemers en werkgevers een maatstaf en zouden het goede voorbeeld geven door geen onderscheid te maken in gender.'

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>