Minder werknemers kunnen rekenen op vast contract (09-06-2015)

Amsterdam, 9 juni 2015 - Het aantal werknemers met een contract voor onbepaalde tijd is afgenomen in 2014. Dit wordt duidelijk uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland. De grootste afname is te zien in het onderwijs.

In 2013 kon nog ruim 60 procent van de arbeidskrachten in het onderwijs rekenen op de zekerheid van een vast contract. In 2014 daalde dat met 8 procent. Wel is het aantal mensen dat fulltime werkt in het onderwijs gelijk gebleven. Ook in de gezondheids- en welzijnszorg, een relatief grote sector met ruim 1,3 miljoen banen in 2013, werd een flinke daling waargenomen. Het aantal werknemers met een contract voor onbepaalde tijd nam hier af met 5 procent.

Alleen in de landbouw, bosbouw en visserij heeft er geen verandering plaatsgevonden het afgelopen jaar. Twee derde van de werknemers in deze sector is verzekerd van een vast contract.

 

De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index
De Loonwijzer/Monsterboard Wage Index is het resultaat van de jarenlange relatie tussen Monsterboard en Loonwijzer en hun gezamenlijke behoefte aan een transparante arbeidsmarkt. Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in meer dan tachtig landen onderzoekt en vergelijkt. Monsterboard is marktleider in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Samen geloven beide partijen dat deze Index meer openheid creëert in ‘de wereld van werk’.

 

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>