Ontslagen? Bereken je vergoeding (14-12-2016)

Met de invoering van de Wet werk en zekerheid en de introductie van transitievergoeding is het ontslagrecht volledig veranderd.

Transitievergoeding

Voor de invoering van de Wet werk en zekerheid werd de kantonrechtersformule gebruikt om ontslagvergoeding te berekenen. Dat is nu vervangen door de transitievergoeding. Transitievergoeding is de wettelijke vergoeding waar iedereen bij een dienstverband langer dan twee jaar recht op heeft. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Zoals wanneer het contract met wederzijds goedvinden wordt beëindigd, werkgever failliet wordt verklaard of je vanwege een ernstig verwijt ontslagen wordt. Dan is het namelijk aan werkgever om te bepalen of hij jou een vergoeding  meegeeft.

Berekenen

De transitievergoeding wordt berekend aan de hand van het aantal dienstjaren. In de eerste 10 dienstjaren is de vergoeding één derde maandsalaris per jaar. En na 10 dienstjaren wordt dit een half maandsalaris per jaar. De transitievergoeding kent ook een maximum van €76.000. Vanaf 2017 wordt het maximum verhoogd naar €77.000.

Wil je snel berekenen hoe hoog de transitievergoeding voor jou uitvalt? Of wil je het bod van je werkgever controleren? Bereken je transitievergoeding dan nu gemakkelijk en snel via de transitievergoeding calculator.

Dit artikel is in samenwerking met Flexx van DAS tot stand gekomen.

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>