Deeltijd HRM-manager verdient 15% minder dan voltijder (09.09.09)

31 dec. 1969 - Deeltijd HRM-managers lijken toch echt minder goed over hun eigen salaris te onderhandelen dan de voltijders, zo blijkt uit de loondata van Loonwijzer. Het uurloon van de voltijders ligt gemiddeld 10 tot 15 procent hoger dan dat van hun deeltijd-collega's in dezelfde functie.

9 september 2009

Voor je salarisonderhandelingen krijg je meestal te maken met een HRM-manager, in sommige bedrijven ook wel P&O-manager genoemd. Maar wat voor salaris weten die HRM-managers voor zichzelf uit hun eigen salarisonderhandelingsgesprek te slepen?

De deeltijd HRM-managers lijken toch echt minder goed over hun salaris te onderhandelen dan de voltijders, zo blijkt uit de loondata van Loonwijzer.

grafiek-salaris-managers-hrm-2009.jpg
Het uurloon van de voltijders ligt gemiddeld 10 tot 15 procent hoger dan dat van hun deeltijd-collega's in dezelfde functie.

De wetgeving over gelijke behandeling schrijft voor dat er geen beloningsverschil mag zijn tussen deeltijdwerkers en voltijdwerkers in eenzelfde functie. Meer daarover vind je bij Gelijk loon.

HRM-managers moeten bij elk salarisgesprek met werknemers de gelijkloon regels toepassen. Maar hoe goed kennen ze die regels eigenlijk?

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>