Ongelijk beloond? Dien een klacht in!

Krijg je bij je werkgever niet waar je recht op hebt? Dan sta je er niet helemaal alleen voor. Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) kan onderzoeken of jij inderdaad ongelijk wordt beloond.

Stel: je krijgt minder betaald omdat je vrouw bent. Dan kun je een klacht indienen bij het CRM. Deze instelling kan een onderzoek instellen en advies geven. Je kan geen rechten aan het advies ontlenen. Maar stel dat het tot een rechtszaak komt, dan moet de rechter wel rekening ermee houden.

Je kunt zelf een klacht indienen bij het College, maar ook de ondernemingsraad kan dat doen. Bijvoorbeeld wanneer de zaken voor werknemers met een tijdelijk contract niet goed geregeld zijn.

Advies van het College voor de Rechten van de Mens is overigens gratis. Bel met 030 888 38 88 of kijk op www.mensenrechten.nl.

loading...


Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>