Wettelijk minimumloon – Nederland

Het huidige minimumloon in Nederland is € 1.934,40 per maand in 2023. Het is geldig vanaf 1 januari 2023.
  • Geldig in Februari 2023

Arbeidsduur

  • De meeste voltijders hebben een arbeidsduur van 38 uur per week. 36 en 40 uur komen ook veel voor. De lengte van de arbeidsduur hangt af van de sector. In de horeca en detailhandel geldt bijvoorbeeld een voltijds werkweek van 38 uur.

Definities

Werkgevers zijn verplicht een vakantietoeslag van 8% te betalen. Vaak wordt dit eens per jaar uitgekeerd, in mei of juni. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij vakantiewerk of seizoenswerk, wordt de toeslag per uur, dag, week of maand berekend en uitbetaald. De toeslag moet expliciet vermeld worden op de loonstrook.

De minimumloonleeftijd voor volwassenen is vastgesteld op 21 jaar. Voor werknemers tussen 15 en 20 jaar geldt het minimumjeugdloon. Voor werknemers tussen de 18 en 20 jaar oud met een arbeidsovereenkomst op basis van de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) gelden alternatieve staffels.

Meer informatie is beschikbaar op

Archief Minimum Loon in Nederland

Archief vanaf 2019

Archief voor 2019

loading...

Loading...
<!-- 13436254/loonwijzer_ROS_Inarticle --> <div id="div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle";> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-loonwijzer_ros_inarticle'); }); </script> </div>