Безплатни тестове за намаляване на разликата в заплащането между половете

Разликата в заплащането между половете е скъпа сделка. Разликата в заплащането на 13,5% в България значително намалява доходите на една жена в продължение на период от 30 години. За да се помогне на жените, мъжете и техните работодатели, са създадени два теста, т.е. един за служители и един за работодатели. И двата дават бърз поглед на това как да се намали разликата в заплащането между половете.

Изборът на бранш и професия причинява най-голямата част от разликата в заплащането между половете. На следващо място е препоръчително да се запази нечия възможност за приходи актуална и в добра форма, възползвайки се от допълнителни възможности за обучение. Също така, продължаването на работата увеличава нечий капацитет за печелене. Напускането на работа, когато се планират деца затруднява връщането на добре платена работа няколко години по-късно. На практика, жените с деца обикновено не само работят по-малко, но имат по-малко варианти за допълнително обучение и следователно имат по-малък шанс за добра кариера. Следователно увеличаването на разликата е резултат от комбинация от възможности за избор. Тестът за служители подчертава тези избори на професия.

Тестът за работодатели включва повече правни аспекти. Като работодател не бихте искали да бъдете обвинени за дискриминация по полов признак.
  • Но как да се уверите, че се плаща равно заплащане за равен труд?
  • Как да бъдете в съответствие с регламентите на МОТ и ЕС?
  • Как да избегнете сексуален тормоз на работното място?
  • Как да избегнете да бъдете презирани като сексисти, когато един от служителите е бременна?

Така тестът за пола, поставен онлайн от Moiatazaplata.org и WageIndicator помага на работодателите да избягват скъпоструващи грешки и неудобни ситуации.


Тест за служителиТест за работодатели
loading...
Loading...