Werken tijdens uw pensioen

Werkt u tijdens uw pensioen? Dan wordt dit niet verrekend met uw AOW. Op uw pensioen heeft het in principe ook geen invloed, maar dat ligt wel aan het type pensioenregeling of uw uitvoerder. Informeer bij uw pensioenuitvoerder naar de details.

Ontvangt u ook een VUT-uitkering? Dan worden bijverdiensten vaak wel gekort op uw VUT.

Het is ook mogelijk dat uw pensioen nog niet wordt uitgekeerd. Als u de uitkering van uw pensioen uitstelt wordt uw pensioenbedrag hoger. Zeker als u ook nog pensioen opbouwt. Uw werkgever of pensioenuitvoerder kan u informeren over uw pensioensituatie.

Gaat u na uw pensioendatum ergens anders werken? Dan is uitstel van de ingangsdatum van uw pensioen vaak niet mogelijk. Datzelfde geldt voor het uitstellen van de ingangsdatum van het pensioen dat u bij vorige werkgevers heeft opgebouwd. Informeer bij uw eerdere pensioenuitvoerders of dit mogelijk is. Zo nee, dan ontvangt u vanaf de pensioendatum uw opgebouwde pensioenen, naast inkomen uit arbeid.

Gevolgen voor werknemersverzekeringen
Tot uw AOW-leeftijd bent u verzekerd voor de werknemersverzekeringen, zoals de WW en de WIA. Na uw AOW-leeftijd valt u niet meer onder deze verzekeringen. Uw werkgever hoeft deze premies dan ook niet meer af te dragen voor u. U bent in dat geval voor de werkgever goedkoper dan iemand jonger dan de AOW-leeftijd. Mogelijkerwijs is de werkgever bereid dit voordeel met u te delen.

Deze website vervalt per 1 juni 2020

  • Let op: de informatie op deze website is in 2019 voor het laatst geactualiseerd.
  • Voor algemene pensioeninformatie kunt u straks terecht bij uw eigen pensioenuitvoerder(s).
  • Al uw persoonlijke pensioengegevens vindt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Images - slider - pillar - only Pensioenkijker - DUTCH

Images - slider - pillar - only Pensioenkijker - DUTCH

Loading...