Pensioen aanvragen

De meeste pensioenuitvoerders sturen een aantal maanden voor de pensioenleeftijd een aanvraagformulier voor het pensioen. Ontvangt u dit niet of wilt u daar niet op wachten, neem dan contact op met uw pensioenuitvoerder. Doe dat uiterlijk drie maanden vóór de pensioendatum, dan weet u zeker dat u uw pensioen op tijd krijgt.

Waar heb ik pensioen opgebouwd?

Op Mijnpensioenoverzicht.nl ziet u uw opgebouwde pensioenen. U logt in met uw DigiD en dan ziet u in een oogopslag waar u welk pensioen heeft opgebouwd.

Mist u een pensioen in het overzicht of heeft u een andere vraag over Mijnpensioenoverzicht.nl? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Weet u niet meer bij welke pensioenuitvoerder u in het verleden pensioen heeft opgebouwd? Neem dan contact op met de Servicedesk van Mijnpensioenoverzicht.nl. Deze is op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur telefonisch bereikbaar via 020-7512870. U kunt ook e-mailen naar info@mijnpensioenoverzicht.nl of een brief sturen naar Verrijn Stuartlaan 1F, 2288 EK Rijswijk.

AOW aanvragen

Vijf maanden voor uw AOW-leeftijd krijgt u automatisch een brief toegestuurd waarmee de Sociale Verzekeringsbank u uitnodigt om uw AOW aan te vragen. Het makkelijkst en snelst doet u dit via internet. Heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank.

U vindt de hoogte van uw AOW op Mijnpensioenoverzicht.nl. Meer informatie over de AOW vindt u op www.svb.nl.

Anw aanvragen

Als u getrouwd of geregistreerd partner bent en uw partner overlijdt, geeft de gemeente het overlijden van uw partner automatisch door aan de Sociale Verzekeringsbank, die de Anw-uitkeringen verzorgt. U ontvangt dan een brief waarmee de SVB u uitnodigt om een Anw-uitkering aan te vragen. Woont u ongehuwd samen op het moment dat uw partner overlijdt? Dan vraagt u zelf een nabestaandenuitkering Anw aan. Dit doet u eenvoudig via de SVB-website met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Binnen drie weken krijgt u antwoord van de SVB.

Heeft u geen DigiD? Vraag deze dan aan op www.digid.nl of vraag om een aanvraagformulier bij uw SVB-kantoor.

Deze website vervalt per 1 juni 2020

  • Let op: de informatie op deze website is in 2019 voor het laatst geactualiseerd.
  • Voor algemene pensioeninformatie kunt u straks terecht bij uw eigen pensioenuitvoerder(s).
  • Al uw persoonlijke pensioengegevens vindt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Images - slider - pillar - only Pensioenkijker - DUTCH

Images - slider - pillar - only Pensioenkijker - DUTCH

Loading...