Wilt u weten hoe het nu zit met uw pensioen?

Voor veel mensen is pensioen ingewikkeld en vooral een ver-van-je-bed-show. En er verandert ook nog eens veel in pensioenland de laatste jaren!

Op Pensioenkijker.nl vindt u veel informatie over ons pensioenstelsel, dat uit verschillende soorten pensioen bestaat. Zo ontvangt elke Nederlander vanaf de AOW-leeftijd een vast bedrag aan AOW, het basispensioen van de overheid. Daarnaast ontvangt u misschien ouderdomspensioen via uw werkgever. Dat pensioen kan in hoogte verschillen en gaat in op een pensioenleeftijd die u (vaak) zelf bepaalt, Neem een kijkje op Mijnpensioenoverzicht.nl voor een overzicht van uw pensioenen.


70% geldt niet langer

Jarenlang was het vanzelfsprekend dat iemand een groot deel van zijn loopbaan doorbracht bij dezelfde werkgever. Hierdoor kon een werknemer rekenen op een pensioen ter hoogte van 70% van zijn gemiddeld verdiende loon. Vanaf 65 jaar, of zo mogelijk nog eerder.

De levensverwachting nam sneller toe dan verwacht en de beurzen hebben de afgelopen jaren flinke klappen gehad. En nog altijd is het Nederlandse pensioenstelsel een van de betere van de wereld. Maar het is nu meer dan ooit van belang dat iedere Nederlander de controle houdt over zijn pensioen en bijspaart als dat nodig lijkt. 

Deze website vervalt per 1 juni 2020

  • Let op: de informatie op deze website is in 2019 voor het laatst geactualiseerd.
  • Voor algemene pensioeninformatie kunt u straks terecht bij uw eigen pensioenuitvoerder(s).
  • Al uw persoonlijke pensioengegevens vindt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Images - slider - pillar - only Pensioenkijker - DUTCH

Images - slider - pillar - only Pensioenkijker - DUTCH

Loading...